Què és Legiland?


Adreçat a nens i adolescents en edats compreses entre els 10 i els 16 anys i als seus pares i educadors, pot ser utilitzada com a eina de seguiment i avaluació de la comprensió lectora per part del professorat dels centres educatius així com dels pares.


Legiland ajuda a reduir el fracàs escolar i a millorar els resultats de comprensió lectora de les proves de diagnòstic.


Com funciona?

Els lectors disposen d'un ampli catàleg de títols per escollir, des d'obres clàssiques fins a lectures juvenils modernes.

Després de cada capítol, el lector pot accedir a un qüestionari de comprensió lectora creat per especialistes segons els criteris de PISA.

Amb cada resposta correcta el lector guanya punts per aconseguir premis. Com més llegeixi i comprengui, més punts obtindrà!


Què trobaràs a Legiland?

Cercador de llibres clàssics i moderns

Inclou les principals lectures recomanades per les escoles segons els plans formatius actuals. Cerca per títol, autor, temàtica i filtra per edat, idioma i gènere.  

Fitxes de llibres i accés a les novetats editorials

Cada llibre té una fitxa amb tots els detalls i les valoracions dels joves que l'han llegit. A més, un cop seleccionat el llibre, hi ha la possibilitat de llegir-lo si està disponible al catàleg de llibres electrònics.

Configurador d'avatars

Un dels punts d'atracció de Legiland és la possibilitat que el lector configuri un avatar únic i espectacular amb els punts que guanya a mesura que va llegint i responent correctament els qüestionaris de comprensió.

Valoracions i comentaris reals

Només els lectors que han llegit i respost tots els qüestionaris, poden publicar la seva valoració. Les valoracions estan disponibles per a la resta de lectors a l'hora d'escollir un llibre.

Períodes de lectura

Legiland estableix uns períodes de lectura trimestrals per promoure la lectura entre els seus usuaris. Els lectors que més punts hagin aconseguit en aquest període guanyen diversos premis.

Premis i descomptes

Amb Legiland els bons lectors guanyen punts que després poden bescanviar per premis, descomptes o vestuari per al seu avatar.

Rànquing de lectors i col·legis

Inclou les principals lectures recomanades per les escoles segons els plans formatius actuals. Cerca per títol, autor, temàtica i filtra per edat, idioma i gènere.