Sabeu que a Islàndia la nit abans de Nadal la celebren regalant-se llibres i llegint-los? És el que s’anomena Jólabókaflód, quelcom similar a “Inundació de llibres per Nadal” i és tota una tradició al país nòrdic.

Des de Legiland volem promoure el nostre propi Jólabókaflód i, per això, hem fet una selecció de llibres de temàtica nadalenca o similar perquè les pugueu suggerir al vostre alumnat per aquestes festes. Lectures per totes les edats, gustos i idiomes, però sempre amb un toc nadalenc.

PELS LECTORS MENUTS:

Irene, la Valenta. No és un conte específic de Nadal, però sí d’hivern i amb gran tempesta de neu que acompanyarà a la protagonista en un periple molt important: portar un vestit que ha cosit la seva mare. Un conte per treballar la valentia i la persistència malgrat les inclemències de la vida. I sota la ploma i el dibuix d’un dels grans autors infantils del s. XX, William Steig.

PELS LECTORS ÀVIDS: 

La meva família i l’àngel explica la història d’en Joan i la seva família que el dia abans de Nadal es troben a la cuina de casa un àngel que ha caigut del cel i no sap tornar. Segons l’autora del llibre, la Gemma Lienas, tota família té un àngel i en Gabriel està aquí per demostrar-ho. Una lectura per reviure l’autèntic esperit nadalenc.

Nicolás San Norte y la batalla contra el Rey de las pesadillas ens explica l’autèntica història del Pare Noel abans de ser-ho. I és que Nicolás San Norte era tot un vividor que es va haver d’enfrontar a Sombra, el Rei dels Malsons, que turmenta el somni dels infants. Una història màgica que pertany a la saga de “Los guardianes de la infancia” escrita i il·lustrada per William Joyce. Una lectura pels amants de la fantasia.

El rei Gaspar ens situa a les festes de Nadal quan un immigrant accepta la feina de fer de Rei Gaspar a la porta d’una botiga de joguines. Enmig de l’ambient festiu i consumista, el “Rei” recorda el seu passat en un poblet pobre de l’altra banda del mar, on han quedat la seva dona i els seus fills, amb l’esperança de retrobar-se quan les circumstàncies econòmiques ho permetin. Un llibre del Gabriel Janer Manila que parla d’una realitat com la immigració que cal recordar en aquestes dates i sempre.

PELS LECTORS DEVORALLIBRES:

La canción de Shao Li, de Marisol Ortiz de Zarate, és l’aventura de dos germans que es perden a Londres en època nadalenca. El que sembla ser un malson on els germans han de sobreviure sols a una gran ciutat amaga una realitat molt diferent. Una història sorprenent que amaga molts missatges per reflexionar.

A Christmas Carol havia de tancar aquesta selecció i més ara que comptem a Legiland amb l’adaptació en anglès d’aquest clàssic de Charles Dickens. Una obra que malgrat ser del segle XIX manté vigent el seu missatge. A Legiland trobareu la versió de Burlington d’un nivell més senzill i la versió d’Oxford d’anglès més avançat. Ideal llegir-lo i després gaudir de la divertida versió cinematogràfica amb Bill Murray “Los fantasmas atacan al jefe”.

Bones lectures nadalenques!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *